Kurča na spôsob bažanta.

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

°° 1 kurča°° soľ°° mletá rasca°° maslo°° Na marinádu : °° 1 cibuľa°° 2 strúčky cesnaku°° 1PL korenia kari°° 1PL kečupu°° 1PL plnotučnej horčice°° soľ°° mčk°° 2 zrnká nového korenia°° 2 -3 borievky

POSTUP PŘÍPRAVY

- Kurča umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, posypeme rascou. Mäso uložíme na pekáč a dáme ho do
dobre vyhriatej rúry piecť.
Pripravíme marinádu :
- Do misky dáme nadrobno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie karí, kečup, horčicu, trocha soli a
čierneho korenia, nové korenie a borievky. Dolejeme vodou a premiešame.
- Pred dopečením dáme na každú porciu mäsa kúsok masla a všetko zalejeme marinádou.
- Znova dáme do rúry a dopečieme.
- Vhodné prílohy : dusená (varená ) ryža, zemiaková kaša