Kurča v cibuľovej omáčke s bazalkou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
°° 1 kurča°° 5 väčších cibúľ°° 1 kocka slepačieho bujónu°° 1PL Solamylu°° soľ°° mleté čierne korenie°° gri lovacie korenie°° bazalka°° olej°°
POSTUP PŘÍPRAVY
- Umyté a osušené kurča pokrájame na menšie porcie, osolíme, okoreníme, posypeme posekanou
čerstvou alebo sušenou bazalkou.
- V rajnici zohrejeme olej, mäso z obidvoch strán prudko opražíme.
- Cibuľu ošúpeme, pokrájeme, pridáme k mäsu, podlejeme vodou, premiešame a zakryté dusíme do
mäkka.
- Potom mäso vyberieme, do šťavy rozmrvíme bujón a vlejeme Solamyl rozmiešaný v troche vody. Za
stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- Mäso dáme späť do omáčky, už nevaríme.
- Vhodné prílohy : ryža, zemiakové krokety.