Tacos ako ich máme radi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mleté mäso (ja som dala kuracie psia), 3 rajčiny, 1 cibuľa, strúhaný syr, kyslá smotana, šalát. SALSA : 2 veľké rajčiny, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 2 jalapenos, soľ, čierne korenie. MARINÁDA : 1,5 čaj. lyž. mletej rasce, 1/4 čaj. lyž. oregána, 1/4 čaj. lyž. mletého bieleho korenia, 1/4 čaj. lyž. mletého čierneho korenia, 1 pol. lyž. mletého chilli, 2 strúčiky cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Tacos som už dávno nerobila a dnes u mäsiara ma napadlo dať si pomlieť kuracie psia, tak hneď pridávam receptík, bo žiaden som tu na MMB nenašla. Ak máte radšej hovädzie či teľacie mäso, určite kuracinku nahraďte, ale nám asi najviac chutí takto :o)

Najprv si pripravíme salsu. Nakrájame rajčiny a jalapenos, cibuľu rozkrojíme na 4 časti a dáme do jenskej misy. Pečieme v rúre na 180 stupňoch asi 30 minút.
Po upečení pridáme 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, čierne korenie a soľ a všetko rozmixujeme. Salsa je hotová!
Pripravíme si koreninky : zmiešame mletú rascu, oregáno, čierne a biele korenie, chilli, roztlačený cesnak a soľ v miske. Zalejeme asi 2dcl vody a rozmiešame (ja som robila z 1kg mletých kuracích pŕs)
Vo veľkej panvici rozpálime olivový olej a hodíme naň mleté mäso.
Zamiešanú marinádu nalejeme na mäso a dobre premiešame.
Dusíme, kým mäsko nie je hotové a štava takmer vsiaknutá.
Medzitým si nakrájame rajčiny, cibuľu, šalát a nastrúhame syr. U nás si každý tvorí svoje taco sám, preto je každá ingrediencia takto sama v miske :o)
A samozrejme nesmie chýbať miska so salsou a kyslou smotanou (tú som nevyfotila).
Ohrejeme tortillu v rúre a už len plníme a točíme.
Ak máte radšej chrumkavé taco shells (neviem ako sa to povie po sk) tak smelo plňte tie :o)