Husacia pečeň

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

°°husacia pečeň (250g )°°100g masla°°2 jablká°°2 paradajky°°50g orechov°°20ml koňaku°°soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

- Husaciu pečeň nakrájame, mierne osolíme a opečieme na polovici masla.
- Jablká ošúpeme,zbavíme jadier,nakrájame na hrubšie plátky a podusíme na druhej polovici masla.
Podlejeme koňakom.
- Podávame tak,že na plátok jablka položíme plátok husacej pečienky,prikryjeme plátkom jablka a posy-
peme posekanými orechmi. Ozdobíme plátkom paradajky a zelenou petržlenovou vňaťou.
- Podávame s dusenou ryžou a so zeleninovou prílohou.
- Takto pripravenú husaciu pečeň môžeme podávať aj na studeno s pečivom ako sýte predjedlo.