Kurča ako zajac
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 porcie °°1kurča°°50g údenej slaniny°°2 cibule°°10 strúčkov cesnaku°°1 PL masti°°rasca°°soľ Omáčka čili : °°1 kyslá smotana°°2°PL dmáčky čili°°2 lyžičky chrenu
POSTUP PŘÍPRAVY
- Umyté a osušené kurča pokrájame na porcie a osolíme. Údenú slaninu pokrájame na kocky a opražíme.
Potom pridáme 1 PL masti a nadrobno pokrájanú cibuľu,ktorú necháme speniť.
- Do tohto uákladu vložíme porcie kurčaťa,posypeme rascou,pridáme pretlačený cesnak,podlejeme vodou
a prikryté pomaly dusíme.
- Polomäkké kurča preložíme do hlbšieho pekáča aj so šťavou,ktorá sa vytvorila pri dusení, a v horúcej
rúre odkryté dopečieme dočervena.
Elektrická rúra :195-200°C°° Teplovzdušná rúra :175°C°° Plynová rúra : stupeň 3-4
Čas pečenia : 40 - 50 minút
- Omáčka čili :
- Do kyslej smotany vmiešame 2 PL omáčky čili, 2 lyžičky chrenu a trocha výpeku z mäsa. Všetko spolu
asi 5 minút povaríme.
- Podávame so zemiakmi, s hráškovou ryžou a omáčkou čili. Môžeme k tomu podávať aj šalát,uhorky alebo
broskyňový kompót.