Bravčové rezne od babičky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

°° 6-8 bravčových rezňov (600-800g)°°1kg zemiakov°°3 vajcia°°4strúčiky cesnaku°°100g hladkej múky°°500g mrkvy°°250g petržlenu°°250g zeleru°°2 cibule°°6-8 plátkov oravskej slaniny°°korenie "divočina"°°majorán°° 1 bobkový list°°celé čierne korenie°°nové korenie°°mleté čierne korenie°°soľ°°olej na potretie pekáča

POSTUP PŘÍPRAVY

- Umyté a osušené rezne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a korením "divočina".
- Mrkvu,petržlen a zeler očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle,cibuľu pokrájame nadrobno.
- Očistené zemiaky najemno postrúhame,pridáme vajcia,prelisovaný cesnak,hladkú múku,majorán,soľ a
pripravíme si cesto ako na zemiakové placky.
- Dno vyššieho pekáča potrieme olejom,pridáme pokrájanú cibuľu,postrúhanú zeleninu,celé čierne
a nové korenie a bobkový list.
- Na zeleninovú vrstvu poukladáme rezne,ktoré obložíme plátkami slaniny. Všetko zalejeme zemiakovým
cestom.
- V dobre vyhriatej rúre pečieme približne hodinu. Podávame s varenými zemiakmi,uhorkovým šalátom
alebo so sterilizovanou zeleninou.
- Elektrická rúra : 180st. °°Teplovzdušná rúra : 160st.°°Plynová rúra : stupeň 3-4°°Čas pečenia 50-60 min.
°° Namiesto cibule môžete použiť pór - jedlo tak získa jemnejšiu chuť.