
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 párky*4 plátky syra*2 vaječné bielky*hladká múka*soľ*mčk alebo vegeta*estragón alebo zelený petržlen*mlieko
POSTUP PŘÍPRAVY
Ponúkam inú variantu klasického vyprážaného syra.Mne stačil jeden kus,je to dosť sýte :))
![]() |
Na 1 plátok syra si dáme 1 párku.Párky použijeme kratšie,alebo tie dlhšie si prerežeme napolovicu.... |
![]() |
...syr okolo párky zašpáradlujeme... |
![]() |
..takéto obalené párečky obalíme v hladkej múke... |
![]() |
...z bielkov,múky,mlieka korenín a byliniek si urobíme cesíčko takej konzistencie,aby držalo na syre a aby nestekalo.Ja som mala zvyšné bielky,tak preto z bielkov,ale možte použiť aj celé vajíčka.... |
![]() |
...postupne v cestíčku namočíme všetky párkosyry :)) ..... |
![]() |
...a hneď ich vyprážame v rozohriatom oleji dozlatova...Keď sa Vám stane,že potrebujete opiesť miesto kde je špáradlo,už ho možete vytiahnúť,párkosyry držia už pohromade..... |
![]() |
...po vysmažení dáme na servítku odsať prebytočný tuk.... |
![]() |
...podávame so zemiakmi na akýkoľvek sposob alebo len so zeleninou. |