SOBASNICA OD JANKY*****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tmavá fazuľa,údená klobáska,údené koleno,kyslá kapusta,zemiaky,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,rasca,cesnak,voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Vopred namočenú fazuľu dáme variť do studenej vody spolu s kolenom a klobásou.Pridáme rascu a bobkáč.Uvarenú klobásu vyberieme,koleno pokračuje vo varení,kým nie je jedlé.,ale chvíľu pred jeho vybraním k nemu pridáme kocôčky zemiakov.Ked zmäknú ,do hrnca,ale už s absenciou kolena,šupneme kyslej kapusty aj so šťavou.Povaríme,aby nám kapustička trocha povolila.Nerozvárame,stačí10 minút. Vložíme kolieska klobásy,obraté mäso z kolienka,ktoré sme úhľadne nakockovali.
Polievka má byť kyslá a hustá.
Mastné a kožky strčíme v alobale stuhnúť,doma sa vždy najde niekto,komu to chutí.
DOBRU CHUT