ZABIJACKOVE ,,KRVAVE" MASO*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové pliecko alebo krkovička,bravčová pečeň,neúdená slanina alebo bravčová masť,červená paprika,čierne mleté korenie,soľ,rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

Slaninu pokrájame na kocky a vypražíme,ak nemáme,dáme masť.Pridáme mäso ,ktoré sme pokrájali na kocky a tiež pečeň.Poriadne orestujeme,aby sa nám zatiahlo zo všetkých strán.LEPSIE je to robiť v širokej rajnici.Pridáme červenú papriku,korenie a rascu.Mäso pustí šťavu,ale môžeme pridať aj troška vriacej vody.Dusíme s občasným podlievaním,kým nie je hotové.Pred koncom šťavu zredukujeme,aby zostala bez
vody,osolíme.Môžeme dochutiť strúhaným cesnakom.
Robieva sa to ako desiata pri zabíjačkách,ale tam sa dávajú trčiace kúsky mäsa,ked sa rozoberá prasiatko.
Je to rýchly a nenáročný recept,ktorý sa dá ukuchtiť aj doma.

Podávame s čerstvým chlebíkom,ktorý si namáčame do výpeku a kapustovo-kápiovym šalátom.

DOBRU CHUT