zapečené kuracie prsia so šľahačkou a syrom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuracie prsia ( podľa množstva hladných krkov ) , 25 dkg tvrdého syra, 2 vajíčka, hladká múka, soľ a čierne korenie (alebo iné podľa chuti), 300-400 ml smotany na šľahanie (podľa množstva mäsa) . Ja som robila zo 6 pŕs a potrebovala som asi 350ml šľahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia si očistíme, umyjeme a podľa hrúbky pozdĺžne prekrojíme. Potom ich posolíme a okoreníme a obalíme v múke a vo vajíčku (ja som do vajíčka pridala červenú papriku) a potom obalíme v nastrúhanom syre a poukladáme do jénskej misy alebo na plech, zalejeme šľahačkou a zakryté pečieme 45 minút na 180-200 stupňoch, na posledných 5 minút odokryjeme.
Ja som k tomu robila zemiakové pyré, ale hodili by sa aj pečené zemiačky, hranolky alebo kľudne aj ryža

Je to výýýýýbornááá pochúúúťka :o)