Srdiečka z piškótového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

svetlá piškóta zo 4 vajec upečená v tortovej forme, ríbezľový lekvár, marhuľový kompót, kakao, amaretto, MMF (marcipán)

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme piškótu. Formičkou vykrojíme srdiečko (alebo iný tvar). Z odrezkov, rozmixovaného marhuľového kompótu a kakaa vymiešame "punčovú" hmotu. Ostatné v obrázkovom postupe.

formičkou vyrežeme srdiečko
formu (ja som použila vrchnák z bonbónov) vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme "punčovou" hmotou
riadne popritláčame, aby sa nám dala hmota pekne vyklopiť
spodný diel rozrežeme, natrieme lekvárom, spojíme a pokropíme amaretom. Potom priklopíme hmotou z formičky
z 1 piškóty mi vyšli presne 3 srdiečka
vrch potiahneme MMF (alebo marcipánom)
a ozdobíme
alebo takto...
zabalíme a darujeme s láskou milovanej osobe - jedno putovalo do nemocnice za mojou maminkou, aby jej trošku zlepšilo náladu :-)