Srdiečka z piškótového cesta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
svetlá piškóta zo 4 vajec upečená v tortovej forme, ríbezľový lekvár, marhuľový kompót, kakao, amaretto, MMF (marcipán)
POSTUP PŘÍPRAVY
Upečieme piškótu. Formičkou vykrojíme srdiečko (alebo iný tvar). Z odrezkov, rozmixovaného marhuľového kompótu a kakaa vymiešame "punčovú" hmotu. Ostatné v obrázkovom postupe.
 |
formičkou vyrežeme srdiečko |
 |
formu (ja som použila vrchnák z bonbónov) vystelieme potravinárskou fóliou a naplníme "punčovou" hmotou |
 |
riadne popritláčame, aby sa nám dala hmota pekne vyklopiť |
 |
spodný diel rozrežeme, natrieme lekvárom, spojíme a pokropíme amaretom. Potom priklopíme hmotou z formičky |
 |
z 1 piškóty mi vyšli presne 3 srdiečka |
 |
vrch potiahneme MMF (alebo marcipánom) |
 |
a ozdobíme |
 |
alebo takto... |
 |
zabalíme a darujeme s láskou milovanej osobe - jedno putovalo do nemocnice za mojou maminkou, aby jej trošku zlepšilo náladu :-) |