JABLKOVÉ KREHKÉ REZY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

58 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 10 dkg masti, 2 vajíčka, 1ks vanilkový cukor, 1 ks PRDOPEČ, trocha mlieka.( pridať len toľko, aby sa cesto spojilo ) Plnka : jablká, cukor škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady spolu dobre zmiesime a rozdelíme na dva diely. Na vymastený a múkou vysypaný plech
dáme najprv jedno rozvaľkané cesto podľa šírky a dľžky plechu, potom jablkovú plnku. Jablká ošúpeme
a postrúhame na hrubšom struháku, pridáme cukor a škoricu, všetko podľa chuti. Na plnku dáme druhý
rozvaľkaný plát cesta a kraje dobre popritláčame, aby boli kraje cesta dobre spojené. Pečieme vo vopred
vyhriatej rúre pri 170 st. Upečené ešte teplé posypeme práškovým cukrom a pokrájame na úhľadné rezy.