Kitty tortička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1. Korpus – čokoládový: 200g horkej čokolády, 8 vajec, 100g práškového cukru, 75g hladkej múky\r\nŽĺtka s cukrom vyšľaháme, pridáme nastrúhanú čokoládu (straciatellový efekt), primiešame sneh z bielkov, múku. Pečieme 40 minút pri 180 C.\r\n\r\n2. Korpus – obyčajný: 6 vajec (8 vajec), 6PL kryštálového cukru, 6PL polohrubej múky, ½ balíčka prášku do pečiva, 1dcl oleja\r\nBielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme žĺtka a premiešame, pridáme múku, zdola nahor krúživým pohybom ju zapracujeme do cesta, nakoniec pridáme olej. Upečieme.\r\n\r\n3. Plnka – lieskovo-oriešková: 300ml mlieka, 150g cukru, 30g maizeny (Gustín, Solamyl), 2 žĺtka, 100g (aj viac) opražených lieskových orieškov (opražíme na sucho na panvici a keď šupky popukajú, ošúpeme), 250g masla\r\nDo mlieka primiešame cukor, maizenu, žĺtka a uvaríme hustú kašu, po úplnom vychladnutí ju vmiešame do masla, alebo maslo do nej, nakoniec pomleté pražené oriešky (rozmixujeme na robote)\r\n\r\n4. Marcipán z Marsmallow: 2 balíky cukríkov JOJO Marsmallow, 2PL citrónovej šťavy, práškový cukor podľa potreby\r\nCukríky vysypeme do misky, nalejeme na ne citrónovú šťavu a dáme do mikrovlnky roztopiť, potom zmiešame na lepkavú riedku hmotu a pridávame cukor, pokým sa hmota neprestane lepiť, ide ho tam dosť a keď už je hmota tvarovateľná, podsypeme ju solamylom, urobíme guľku, ktorú vyvaľkáme valčekom na tenkú asi 3mm vrstvu. Marcipán nakoniec natiahneme na hotovú naplnenú tortu. (Z ružovo-bielych cukríkov nám vznikne pekná bledoružová farba, ak chceme dosiahnuť bielu, cukríky prerežeme na polky a pracujeme len s bielou časťou)

POSTUP PŘÍPRAVY

Plnku rozdelíme na 4 rovnaké časti. \r\nObidva korpusy prekrojíme na polovice a dáme ich striedavo: tmavý/lekvár/plnka/svetlý/plnka/tmavý/lekvár/plnka/svetlý/plnka – vrch potrieme celý aj s bokmi.\r\nNavrch rozvaľkáme marcipán a ozdobíme.