"Sexi" údené mäso v chrenovej omáčke podla Šárky s Valentínskou dekoráciou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

obľúbené údené mäso - kuracie stehná, bravčové stehno, krkovička, rolka, koleno..., 1 cibuľa, 1smotana na šľahanie, 1 smotana na varenie, cca 1 pohár chrenu (ja pouzivam kupovany zavarany), lyžica horčice, soľ, vegeta, mlete biele korenie. Ako prílohu sme mali ryžu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na tento receptik som narazila na jednej super stranke, ktoru Vam tymto davam do pozornosti:\r\nhttp://dolcevita.blog.cz/0803/uzene-s-krenem-jako-dukaz-lasky\r\nVerím, že sa autorka nenahnevá. :-) Na stránke je vtipný postup vďaka ktorému pochopíte, prečo "sexi"...\r\n\r\nReceptík je dokonalý v tom, že jeho príprava je až smiešne jednoduchá a výsledný efekt je trúfam si napísať DOKONALÝ! Ak má Vaša polovička rada údené mäsko a chren tak budete hviezdou kuchyne, sám od seba umyje riad a bude Vás nosiť na rukách... atď.! Nepreháňam...\r\nKeď tak kukám na svoje recepty vyzerá to, že nič iné ako údené nejeme... UPS! Ubezpečujem všetkých zdravo sa stravujúcich, že to tak skutočne len vyzerá! :-))\r\nTento receptík som sem musela pridať, pretože po ročnom snažení a rôznych kulinárskych špecialitách mi po navarení tejto oddchovky bolo povedané, že je to to najlepšie čo som doteraz uvarila. A keďže je dnes Valentína, ktorého síce nijako špeciálne neoslavujeme, rozhodla som sa z čistej lásky potešiť svojho polovičiaka aspoň obľúbeným jedlom...

Je fakt jedno aký druh údeného použijete. My sme mali údené kuracie stehná. Sú fakt super! Iné údené mäso treba nakrájať na plátky - porcie. Uložíme na plech. Ja som ani nemastila... ale ak chcete tak pekáč vymažte.
Na panvici si osmažíme cibuľu nakrájanú na krúžky, len tak aby troška zosklovateľa - chytila farbu. Na každú porciu mäska dáme trochu osmaženej cibule.
Zmiešame smotany (spolu som dala 500 ml) chren (my ľúbime tak som použila 1 a pol 150 ml balenia), lyžicu horčice, vegetu a korenie podľa chuti (rátajte s tým, že aj údené je troška slané). Smotanu môžte požiť aj iba na varenie. A pridať môžete aj lyžicu hladkej múky a zahustenie. Ja robím omáčky viac, pretože ju máme veľmi radi... keď sa v nej spári tá chuť údeného s chrenom... moj chlap ju len tak vylizuje s pečivkom... :-)
Omáčkou zalejeme pripravené mäsko a dáme zapiecť na cca 1 hodinku. Ja to vôbec nekntrolujem, nepolievam, neotáčam...
A je hotovo! Valentínska úprava s ružovou ryžou v tvare srdiečka... nechala som sa uniesť... :-))) Prajem dobrú chuť!