Kytica pre svokrušku k "55"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KVETY-8 vajec, 400g pol.múky, 2dclmlieka, 2dcl oleja, 400g cukru, 1,5kypr.prášku PLNKA-500g tvaroh, 2x ovocný jogurt-jahodový ,1 šľahačka ,van.cukor ,želatínový stužovač-za studena ,jahôdky (u nás mrazené,popučené z mrazničky), cukor podľa chuti STONKY-3 biele pláty a 1 kakaový,2vajcia,100g pol.múky,100g cukru,1/4 pr.do pečiva,50ml mlieka,50ml oleja,do kakaoveho plátu 1PLkakaa, Plnka-1liter mlieka,3xzlaty klas,4PL cukru,2xvan.cukor-biely krém,parížska šľahačka :250ml šľahačka 33%,100g varovej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

upečieme si korpusy a plníme

vyšľaháme si šľahačku,tvaroh, jahôdky,van.cukor ,2 jahodové jogurty si vymiešame do hladka a do tejto masy postupne pridáme vyšľahanú šľahačku-osladíme podľa potreby.A pripravíme si želatínový stužovač./keďže ja neviem robiť so želatínou a toto som tento rok našla v obchode ako novinku tak som to chcela vyskušať a podarilo sa :o),podľa návodu ho zmiešame so šťavou alebo vodou a postupne pridávame tvarohovo jogurtovú zmes.a plníme korpusy.
pripravené na plnenie, mňam stále som to koštovala a koštovala
spodný korpus je poliaty jahodovou šťavou/keď sa mrazené popučené jahody s cukrom roztopili dala som ich precediť a to čo stieklo išlo pekne na korpus/
naplníme
potrieme ešte van.pudingovo maslovým krémom aby sme ju mohli potiahnuť a ozdobiť
môj pomocník :o)
a takto vyzerala na reze