Pečené zemiaky so šampiňónmi a balkánskym syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* zemiaky * strúčiky cesnaku * 200g syr balk.typu /feta/ * 250g šampiňóny * tekvičné semienka * 2 cibule * so)l * vegeta * olivový olej * bylinky - rozmarín, tymian a pod ...

POSTUP PŘÍPRAVY

- chutné pečené zemiačiky - vhodné i ako príloha, ale nám rozhodne stačia ako hlavný chod, lebo sú dostatočne sýte

- suroviny /umyté vydrhnuté zemiaky so šupkou/
- zemiaky nakrájame na štvrťky, poukladáme šupkou dolu, cibuľu na menšie štvrťky, cesnačik tiež nakrájame a iba rozhodíme kade-tade ... pokvapáme ol.olejom, osolíme ovegetovíme, posypeme bylinkami, ja som použila rozmarín a tymián .................podlejeme pohárom vody a dáme piecť prikryté alobalom, teplota 180 stupňov, do makka
- šampiňóny zatiaľ očistíme, nakrájame na polky, štvrťky /podľa toho aké sú veľké/ , posypeme troškou MČK a letmo vegetou a pár kvapiek ol. olej
- rozhodíme na makké zemiaky, /keď treba trochu podlejeme/ tiež i tekvičné semienka , zakryjeme na 5 min alobalom, nech nám šampiňóny zmaknú, potom odokryjeme a dopečieme do chrumkava
- pred koncom pridáme i na kocky nakrájaný balkánsky syr a trochu prehrejeme v rúre, nech sa začne stápať /stačí 5 min/
a hotovo - my sme mali k tomu hlávkový šalát, sú to skvelé zemiačiky
a dobrú chuť