Omáčka z čierných malín (Coulis de framboises)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca500g malín, 3-4 PL cukru, 1PL nastrúhanej kôry z pomaranča, 1 PL citrónovej šťavy

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirácia na výbornú a pritom jednoduchú omáčku na zmrzlinu, snehové alebo obyčajné múčniky a v mojom prípade na pannacottu s bielou čokoládou podľa Evky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14058&user=26145
Maliny, cukor, pomarančovú kôru za stáleho miešania varíme cca3 min. Snažíme sa ovocie pritom rozpučiť nech pustí šťavu. Rozvarené maliny prepasírujeme cez sitko pričom zoškrabeme aj šťavu zo spodku sitka. A snažíme sa vymačkať šťavu najviac ako to pôjde aby sme vyhodili iba semienka a nie chutné ovocie. Nakoniec do šťavy vmiešame šťavu z citróna.Omáčka nám v chladničke vydrží 2-3 dni. Ovocie môžeme použiť podľa chuti čučoriedky, maliny, marhule,slivky....

...a je po nádhere.:-)))