Mešce s prekvapením alebo šampiňóny plnené mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

10 väčších šampiňónov *
lístkové cesto *
150 g mletého bravčového mäsa (najlepšie z pliecka) *
2 PL mletých vlašských orechov *
2 vajcia *
mleté biele korenie *
soľ *
1 PL nasekaných byliniek *
1 vajce na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetko je v obrázkovom postupe.

1. Do misky dáme mleté mäso, 2 PL mletých orechov, ...
2. ... biele korenie, soľ, ...
3. ... 1 PL nasekaných byliniek (dala som petržlenovú vňať, ale kľudne pridajte, čo máte, napr. rozmarín, bazalku, pažitku, estragón, oregano, majoránku...) a 2 vajcia. Všetko spolu premiešame.
4. Očisteným a umytým šampiňónom ulomíme nohy tesne pri klobúku (aká brutalita) ...
5. ... a klobúky naplníme mäsovou zmesou.
6. Vyvaľkané lístkové cesto rozdelíme na štvorce a do stredu každého posadíme naplnený klobúk. Okraje štvorcov potrieme rozšľahaným vajcom, ...
7. ... zabalíme ich ako mešce, uložíme ich na pekáč vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajcom. Tie 4 mešteky vpravo sú trošku sploštené, lebo sú naplnené len mäsom, bez šampiňónu - pre deti.
8. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlata - okolo 30 minút pri 200°C.
9. Nezostáva nič iné, len naservírovať a zjesť.