HŔSTKOVÁ POLIEVKA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150 g koreňovej zeleniny * 300 g hŕstky: krúpy, hrach, fazuľa, šošovica * olej * soľ * korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
... veľmi jednoduchý a rýchly.
|
Zeleninu očistíme, pokrájame ... |
|
... a orestujeme do polomäkka. Medzitým si pripravíme do sita za hrsť: |
|
... krúpy, hrach, šošovica, fazuľa. Pôvodne dávam za hrsť bielej a za hrsť tmavej fazule. Tentokrát som nemala bielu, tak som si deň vopred namočila túto veľkú. |
|
Zmes prepláchneme vodou. |
|
Pridáme k polomäkkej zelenine, premiešame, zalejeme vývarom, prípadne vodou, osolíme a ochutíme. |
|
Varíme a počas varenia podľa potreby vývar prilievame. |