Punčové rezy (moje prvé)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 15 vajec, 300 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, lekvár OVOCNÝ SIRUP: Prevaríme 400 g kryštálového cukru a 25 lyžíc vody. Po vychladnutí pridáme tuzemský um. POLEVA: 200 g práškového cukru, 3 až 4 lyžice horúcej vody, štipka potravinárskej červenej farby rozmiešanej v malej lyžičke vody, citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s 200 gramami cukru. Po častiach primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov vyšľahaný dotuha so zvyšným cukrom. Spolu premiešame a cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť osobitne pečieme na plechoch vyložených papierom na pečenie.Prvé vychladnuté cesto potrieme lekvárom a prikryjeme druhým cestom, ktoré dobre pokropíme ovocným sirupom. Povrch cesta potrieme lekvárom, prikryjeme tretím cestom, pokropíme sirupom a potrieme lekvárom. Koláč zaťažíme a necháme 12 hodín odstáť. Potom potrieme polevou, ktorú necháme stuhnúť a koláč pokrájame.
POLEVA: Práškový cukor vymiešame s vodou, citrónovou šťavou a potravinárskou farbou.