ZAPEKANA SPARGLA V ZEMIAKOVEJ KASI*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Sterilizovaná špargľa,zemiaky,soľ,maslo,mlieko,vajíčka,smotana kyslá,šunka,tuk na vymazanie formy a hrubá múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky očistíme,pokrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.Scedíme,pridáme maslo,trocha horúceko mlieka a vyšľaháme kašu.Pekáčik alebo formu vymastíme tukom,vysýpeme múkou a rozotrieme kašu .Rozložíme šunku,ktorú sme nakrájali na menšie kúsky a scedenú špargľu,ktorú môžeme tiež rozkrájať na polovice.Dáme do vyhriatej rúry zapiecť na dákych 20 minút .Vajíčka,kyslú smotanu a soľ poriadne rozmiešame a vlejeme na zmes vo forme.Pečieme do ružova,aby nám smotana s vajíčkami stuhla.
Lepšie sa to krája studené.

PODAVAME so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.

DOBRU CHUT