KRUPKOVA S UDENYM MASKOM*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mrkva,petržlen,údené mäso alebo klobása,krúpky,olej,cesnak,červená paprika,mleté čierne korenie,soľ-vegeta,rasca,

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso alebo klobásu-netreba veľa-dáme variť do studenej vody.V polovici varenia pridáme zeleninu nakrájanú na drobné kocky a korenie.Ked začne vrieť,pridáme krúpky a varíme do mäkka.Krúpky dávame radšej menšie,lebo zväčšia svoj objem a nie veľa,aby z polievky nebola hustá kaša.Ku koncu varenia pridáme postrúhaný cesnak a papriku,ktorú sme pridali do trochy letného oleja.
Mäso-klobásku vyberieme,pokrájame na menšie kúsky a vložíme naspäť.

Podávame s chlebom.

DOBRU CHUT