PLNENA PAPRIKA V PARADAJKOVO_SMOTANOVEJ OMACKE*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cerstvá paprika,ryža,bravčové pliecko,cesnak,vajce,soľ-vegeta,čierne korenie,kúsok škorice,klinčeky,cukor,olej,polohrúba múka,paradajkový pretlak,voda,šľahačková smotana
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji opražíme múku a zalejeme vodou.Pridáme pretlak-nešetríme-vhodíme škoricu,pár klinčekov,vegetu a dáme variť.Zomleté mäso zmiešame s udusenou ryžou,pridáme vajíčko,troška cesnaku,soľ a korenie.Poriadne premiešame a plníme papriky,ktoré sme zbavili jadierok.Vložíme do vriacej omáčky a varíme,kým nie sú papriky uvarené,samozrejme,občas premiešame,aby nám neprihoreli.Smotanu rozmiešame s múkou a pridáme do omáčky.Necháme prevrieť a dochutíme cukrom,soľou a ak máme radi pikantné,tak chilli papričkou.
OMACKA je jemnejšia.Podávame s doma robenou knedľou.
DOBRU CHUT
 |
ryža sa restuje |
 |
zaliata vodou pred dusením |
 |
mleté mäso |
 |
s vajíčkami a pochutinami |
 |
vyčistené papriky |
 |
hotová omáčka pred vložením naplnenej papriky |
 |
udusená ryža |
 |
spolu s mäsom |
 |
už len podávať |