Čínske kuracie kúsky s cícerom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

* 2 celé vykostené kuracie stehná alebo 2-3 kuracie prsíčka * ........ * Marináda: * 2 ML kari korenie * 1/2 ML čínske korenie * 1/2 ML ml.zázvor *2 strúčiky cesnak * 1 PL worcheter omáčka * 1 PL sójová omáčka * 1 ML pikant /príp. chilli omáčka/ * 1 ML horčica * .... Ďalej : * 1 pór /menší/ * 1 konzerva cícer * 1 balík čínskej zeleniny * soľ * vegeta * solamyl * trošku oleja *

POSTUP PŘÍPRAVY

v obr.

- kuracie stehná vykostíme, nakrájame na nepravidelné kúsky
- pridáme pretlačený cesnak, kari, čínske korenie, ml.zázvor
- ďalej pridáme horčicu, pikant /alebo ML chilli omáčky/ , worchester a sójovku ... premiešame a hneď ideme opekať
- do panvice dáme trošku oleja /caa 2PL / rozohrejeme, vložíme masko a nakrájaný pór na kolieska ... za občasného premiešavania opekáme /nepodlievame vodou a nezakrývame pokrievkou/ - do takmer zmaknutia maska
- celá záležitosť s opekaním trvá asi 15 min ... potom pridáme prepláchnutú čínsku zeleninovú zmes, podlejeme troškou vody a necháme to dovariť do chrumkava
- na konci dochutíme soľou a vegetou podľa chuti
- podlejeme podľa potreby troškou vody, primiešame scedený cícer a spolu prehrejeme
- do necelého 1/2 pohára vody rozmiešame 1 ML solamylu a zmes zahustíme - necháme zovrieť a odstavíme ... hotovka ... celá záležitosť okolo varenia trvá všeho-všudy 30 min a možete servírovať
a podávame s ryžou ... chutnučké a rýchle :)