VYVAR Z TEKVICE_AKO MASOVY*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Dužina z tekvice aj s jadierkami,ktorú by ste ináč vyhodili,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibuľa,soľ-vegeta,celé čierne korenie,rasca,pl oleja,

POSTUP PŘÍPRAVY

Dužinu z tekvice dáme variť do studenej vody,trocha mrkvy nastrúhame na hrubo a na oleji orestujeme.Vlejeme do hrnca,pridáme koreňovú zeleninu,strúčik cesnaku a cibuľu,soľ,rascu a korenie.Varíme pomaly,kým nie je zelenina uvarená.Precedíme a podávame so závarkou,akú chceme.
V lete,ked sú paradajky,tak pridávam orestovanú kvôli farbe.Môžeme posypať zelenou vniatkou.

Recept mám z jednej chaty z Donovalov a páči sa mi,lebo je chutný,rýchly a zo suroviny,ktorá by ináč skončila
v komposte alebo v koši.

DOBRU CHUT