KALERABOVA_Z GIGANTU*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Gigant-alebo kaleráb-nie je zrebnatý,trocha mrkvy,soľ-vegeta,zeleninový bujon,biele mleté korenie,olej,detská krupica

POSTUP PŘÍPRAVY

Na lyžici oleja orestujeme nahrubo postrúhanú mrkvu,pridáme trocha krupice a ešte oprážime.Zalejeme vodou,vložíme hrubé strúhance gigantu,bujon-nemusí byť- a povaríme.Dochutíme soľou,korením a troškou postrúhaného muškatového orieška.Prizdobíme čerstvou petržlenovou vňaťkou.

Je to rýchla a jednoduchá polievka s okami od restovanej mrkvy na tanieri.
Ja takto prifarbujem troškou mrkvy aj mäsové vývary,potom vyzerajú ako BABKINA domáca slepačia .Kaleráb nerozváram.

DOBRU CHUT