Pizzove slimáčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lístkové cesto, 15 dkg šunková saláma, 15 dkg syr eidam, 2-3 pol. lyžice kečupu, 1 menšia cibuľa, 1 vajce, majorán, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na plochu 30x30 cm, jeho povrch pokvapkáme olejom, potom rovnomerne rozložíme nadrobno nakrájanú salámu, jemne nastrúhaný tvrdý syr a nadrobno nakrájanú cibuľu. Potom to všetko smelo pokvapkáme kečupom (hustejší môžeme vopred v šálke zriediť trochou vody) a nakoniec ochutíme rozmrveným majoránom a soľou. Takto pripravené lístkové cesto opatrne z jedného konca zvinieme do rolády a na tácke necháme v chladničke aspoň 15 minút tuhnúť. Potom roládu naprieč krájame nožom so zúbkami na kolieska hrubé cca 7mm a ukladáme ich ležmo 1 cm od seba na plech pokrytý mastným papierom na pečenie. Každého slimáčika zvrchu ešte natrieme našľahaným vajcom. Pečieme cca 10-15 minút pri 180 °C do ružova. Odporúčam radšej párkrát kontrolovať stav pečenia. Sú jedinečné k vínku ! Obmenám receptu sa medze nekladú.