
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
rukola, cerstve sampinony, mozzarella, avokado, cierne korenie, kremzska horcica, med, cierna omacka (Balsamic Glaze) - nemusi byt, ak nemate - alebo vam ju zozeniem, ak velmi chcete :-)
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento salat je moj najoblubenejsi :-) Je vynikajuci na obed, alebo lahku veceru. Vzdy ho robim cerstvy (nikdy ho neodkladam do chladnicky na neskor....). Je fakt super s ciabatou, nakrajanou na pasiky a ohriatou v rure, ale ja ho jedavam len tak sam. Robim ho vzdy 'od oka' :-)
- umyt rukolu a poriadne ju vysusit; dat na tanier
- sampinony ocistit (ja ich umyvam), nakrajat na platky a dat na palacinkar (s trochou oleja - pouzivam zeleny olej na pecenie)
- poprazit sampinony na vysokom stupni, pokial 'nezruzoveju'
- pokym sa robia sampinony nakrajat avokado na kocky (postup v mojich receptoch), dat na rukolu
- potrhat mozzarellu na kusky a dat na rukolu a avokado
- zmiesat 1 lyzicku kremzskej horcice s 2 lyzickami medu (mozete dat aj viac medu; podla chuti); poriadne vymiesat
- odstavit sampinony, pridat cierne korenie a premiesat
- sampinony pridat na salat a vsetko pekne poliat horcicovo-medovym dresingom
- cely salat poliat ciernou omackou (ja som ju dlho nevedela nikde kupit, takze som pouzivala len horcicovo-medovy dresing, a salat bol v pohode)
Dobru chut !!!
![]() |
- salatik z blizka |