VELKONOCNA JUCHA _PODLA NASHO DEDKA*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Udené kare alebo krkovička s kosťou,údená domáca klobáska-ak chceme farebnejšie,šľahačková smotana, múka,bobkový list,rasca,cesnak,mleté čierne korenie, kyslá kapusta aj so šťavou ,šťava- veľa,kapusta málo,vajíčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Udené mäso(plus klobásku) dáme variť do vriacej vody s bobkáčom a rascou ,najlepšie deň vopred. Nesmieme ho rozvariť,aby sa nám dobre krájalo.Vyberieme ho ,vývar dáme na šporák a ked vrie,prilejeme vodu z kapusty,necháme zovrieť a zahustíme múkou,ktorú sme pridali do šľahačky.Dochutíme cesnakom a korením,soľ väčšinou netreba.Múky nedávame veľa.Odtiahneme z plameňa a pridáme za hrsť surovej kapusty.Už NEVARíME.Podávame so strateným vajíčkom.POSTUP:Voda s octom sa nechá zovrieť a do nej sa opatrne vleje vyklepnuté vajíčko,ktoré varíme asi 5 minút.JUCHU podávame s vloženým vajíčkom a PASCHOU-veľkonočný koláč,jemný a trocha nasladlý,vnútri s hrozienkami.Ked sme leniví,tak vajce na tvrdoJa sa vždy smejem,že po veľkonočnom pondelku POOPICNA polievka


DOBRU CHUT