Lemon curd - citronovy krem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

stava a kora z 3 citronov, 2 zltka, 2 cele vajcia, 200 g krystaloveho cukru (krupica), 1 PL Solamylu ( ja som pouzila Cornflour), 1 PL oleja (nie olivovy)

POSTUP PŘÍPRAVY

Babenky mile, (prepacte mi to familiarne oslovenie, ale este stale prezivam taku chutovu euforiu, odkedy som ochutnala tento krem), tak toto je take bohovske, ze to ani neviem opisat :-) Mam velmi rada citronovu chut a nikdy som nevedela urobit taky mnamkovy citronovy krem. A toto je nieco uzasne. Tento krem mozete (kto ma rad kyselkave chuti) pouzit na priamu konzumaciu na palcinky, lievance, sisky alebo ako pridavok na ochutenie masloveho kremu do zakuskov, tort. Naco len chcete.

do hrnca si pripravime stavu a ostruhanu koru z troch citronov
pridame cukror, 2 zltky, 2 vajcia , 1 PL Solamylu a vyslahame metlickami (najlepsie mixerom)
na miernom ohni uvarime za staleho miesania krem
nie je moc vidiet, ale mal by byt takej akurat konzistenice, skor trochu riedsi, on este chladnutim trochu stuhne. Varila som tak, ze som obcas aj stiahla zo sporaka, potom som to vratila spat, ale stale miesala, aby mi neprihorel.Pridat 1 PL oleja, opat dobre vymiesat a dat varit. Ked sa to stiahlo a zacali bublinky, kratko som povarila iba 1 minutku. Stale miesat, aby neprihorel!!!!!!!!!!!!!! Ak by sa vam predsa len urobili hrcky, treba prepasirovat cez sitko alebo rozmixovat. Ak by bol krem prilis husty, tak mozete zriedit este par kvapkami citronovej stavy (nie kazdy citron ma rovnake mnozstvo stavy) Ja som nedodavala, ale miesto citronou (myslim tych par kvapiek na rozriedenie, ak by bolo treba) vam posluzi aj citronka
tak vidite, ze neprihorel:)
naplnime do pripravenej flase a po uplnom vychladnuti uzatvorime a odlozime do chladnicky
vraj v chladnicke vydrzi 2 tyzdne, o com vsak silne pochybujem:) urcite sa dovtedy zje:)
nie moc vydarene foto, ale tak hat... Chcela som aspon trosku zblizka