
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 12 vajec, 450 g práškového cukru, šťava z 1 citróna, 110 g polohrubej múky, 120g maizeny (Gustin) Krém: 700 ml mlieka, 4 lyžice maizeny (Gustin), 1 maslo, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, šťava z dvoch citrónov Poleva: 200g práškového cukru, 1 lyžica vlažnej vody, šťava z 1 citróna
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, potom pridáme šťavu z citróna. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Do žĺtkovej hmoty zapracujeme bielkový sneh, múku a Gustin. Cesto by sa malo rozdeliť na tri časti a upiecť tak tri pláty. Ja si ale suroviny rozdelím na tri časti, takže to robím tri krát.
Krém: V mlieku rozšľaháme 4 lyzice Gustinu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu z dvoch citrónov a všetko dobre premiešame. Na plát cesta navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému.
![]() |
poďme na to |
![]() |
pláty si orežeme |
![]() |
na tretí plát natrieme plnku na tú časť kde pôjde tortová oplátka |
![]() |
na zvyšnú časť plátu natrieme citrónovú polevu |
![]() |
Dozdobíme a oslávenec môže sfúknuť sviečky (písmenká sú z cukríkov marshmalow) |