
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g horkej čokolády, štipka čili, 400 mll smotany na šľahanie, 3 žĺtky, 50 g kryštálového cukru. asi 1-2 dl mlieka
POSTUP PŘÍPRAVY
vidím, že kombinácia dobrej horkej čoko a čili má veľký úspech. Túto kombináciu nám ponúkajú obchody s čokoládou, ale i moderné kaviarne. Jedna z najobľúbenejších vkladateliek receptov na MMB nedávno zverejnila recept na Bonbóny s čili, a úspešne. Náhodou som dnes našla tento recept vo veľmi starom čísle Nového času, a chcem ho zverejniť. Recept je na 6 porcií.
Smotanu vyšľaháme dotuha a odložíme do chladničky Medzitým rozpustíme čokoládu + mlieko v horúcom vodnom kúpeli.
Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny, vmiešame do rozpustenej čokolády a pridáme korenie čili.
Až do vychladnutého zašľaháme šľahačku. Rozdelíme do 6 dezertných pohárikov a dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny !!!!!
Prácne torty môžeme nahradiť skvelými a jednoduchými dezertmi z chladničky.
/Originál recept som upravila, keďže smotanu predávajú 250 mll a čoko som kúpila 125 g.
Takže: 250 mll smotany na šľahanie, 125 g kvalitnej horkej čoko, 2 žĺtka, 30 g cukru, 1/2 KL čili, 50-100 mll mlieka/