Kakaovo - tvarohová deka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 1 H = hrnček 250 ml. 1 H kr. cukor, 3/4 H olej, 1 H mlieko, 2 H polohr. múka, 2 vajcia, 2 PL kakao, 1 vanilkový cukor, 1 KL sódy bic., 1 PDP Plnka : 2 krémové tvarohy /spolu 0,5 kg dala som PILOS z Lidla/ 1 h mlieko, 2 vanilkové pudingy /prášok/, vanilkový cukor a 5-6 PL kr. cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Na cesto si dáme do šľahača vajíčka s cukrom a necháme vymiešať do peny. Postupne pridávame olej, kakao, vanilkový cukor a vareškou zľahka vmiešame striedavo mlieko a múku s PDP a sódou.
Počas šľahania si pripravíme tvarohovú plnku : vymiešať všetky suroviny na hladkú hmotu, ak sa Vám zdá moc husté, pridať štipku mlieka, ja som pridala asi 2-3 PL.
Na vymastený a múkou vysypaný plech nalejeme kakaové cesto, rovnomerne rozotrieme do strán. Polejeme ho tvarohovou plnkou /ja som liala na varešku a rovnomerne som rozlievala po celom plechu, ak by sme vyliali naraz klesol by tvaroh na dno/. Rúčkou varešky plytko pomiešame tvaroh v kakaovom ceste, aby sa aj na okraje dostalo plnky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st.. Po 15 minutach stíšime na 170 a dopečieme asi 10-15 minut. Podľa toho ako Vám pečie rúra.
Koláčik je výborný, šťavnatý od tej tvarohovej plnky a po narezaní vytvára zaujímavú kresbu. Tak dobrú chuť

suroviny, ešte chýba kakao a polohrubá múka
vyšľahať celé vajíčka s ckrom dobre do peny
pridať postupne olej a kakao
medzitým som si pripravila tvarohovú plnku - zmiešať všetky suroviny
rozotreté kakaové cesto na vymastenom a vysypanom plechu
opatrne naliať tvarohovú plnku a plytko premiešať
tu je hotový koláčik, ktorý stačí husto pocukrovať a zbaštiť.
Toto je moja nová pomocníčka, ktorú som si kúpila za odmenu. Ale aj tak mám najradšej nevážené - šálkové recepty.