Somlói galuska



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15 dkg palmarínu, 15dkg práškového cukru 15dkg múky polohrubej, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1/2l mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 čokoládový puding bez varenia orechy sekané , hrozienka namočené v rume, pokrájané ovocie /jahody, čerešne,.../, šľahačka, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

ako na to:
Palmarín a práš. cukor necháme rozpustiť v mikrovlnke.
Potom si pridáme múku, vajcia a prášok do pečiva , zmiešame a pečieme v mikrovlnke asi 6 minút na 750W.
Vanilkový cukor, mlieko a čokoládový puding bez varenia si vyšľaháme.
Upečenú piškótu pokrájame na trojuholníky alebo štvorce a poukladáme ich do misy vrstevnato: piškóta , orechy, hrozienka, ovocie a zalejeme troškou pudingu. Takto opakujeme niekoľko vrstiev. Dobre je zachladiť v chladničke na 2-3hod.
Pri servírovaní polievkovou lyžicou vykrajujeme akoby halušky. Môžeme poliať čokoládovou polevou
a šľahačkou.


dobrú chuť!!!!