STEHNO Z JELENA NA HUBACH*****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Stehno z jeleňa, údená slanina,soľ,mleté čierne korenie,jalovec,bobkový list,huby v kyslom náleve,šľahačková smotana,múka,olej,citron

POSTUP PŘÍPRAVY

Stehno z jeleňa prešpikujeme prúžkami údenej slaniny a opečieme zo všetkých strán na oleji.Osolíme a okoreníme.Pridáme jalovec a bobkový list a v pekáči podlejeme vriacou vodou alebo ešte lepšie, mäsovým vývarom.Prikryjeme a dusíme za občasného podlievania,kým nie je mäkké.Dáme pozor,aby sa mäso nerozvarilo,lebo sa nebude dať pekne krájať,ale sa bude mrviť.Vyberieme z pekáča a necháme vychladnúť.
Do výpeku vlejeme trocha vody-pozor,ozaj nie veľa a prevaríme,aby sa nám tie prilepence z bokov pekáča pekne dostali späť doň.Precedíme,vložíme scedené huby,ktoré sme pokrájali na menšie kúsky .V smotane
rozmiešame trocha polohrúbej múky a cez sitko vlejeme do precedeného výpeku.Necháme prevrieť a dochutíme citronovou šťavou,ak treba,soľou a zjemníme štípkou cukru.Mäso sa lepšie krája,ked je vychladnuté.

Podávame so zemiakovou kašou.
BON APETIT