Francúzske zemiaky bez mäsa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Viem, že je tu už viac takýchto receptov, ale všetky sú s mäsom, alebo klobáskou. Ale ja mám najradšej takého. Potrebujeme: v šupke uvarené zemiaky, 3-5 uvarených vajíčok, kyslú smotanu, soľ a roztopenú bravčovú masť, prípadne kto má kačaciu, alebo husaciu , je to s ňou chutnejšie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pekáč, alebo jenskú misu si vymastíme, aj po bokoch, aby sa zemiaky veľmi neprilepili. Na spodok si naukladáme ošúpané na kolieska nakrájané zemiaky, na to na kolieska nakrájané vajíčka.Oosolíme, dáme kyslú smotanu a asi za lyžicu roztopenej masti. Opakujeme, kým sa nám neminú všetky zemiaky a vajíčka. Ja dávam 3 vrstvy zemiakov . Vrchnú vrstvu zemiakov len osolím, potriem kyslou smotanou a polejem troškou masti. Veľmi nám chutia s kyslými uhorkami, cvikľou, kyslou kapustou, alebo len tak so zakysankou, ale aj ako príloha k mäsu, a aj studené ako šalát.

na vrstvu zemiakov poukladáme vajíčka, osolíme, pridáme smotanu a masť ..
... a pokračujeme v ukladaní ...
... pripravené na pečenie, a prikryté pečieme pri 200 st. C
asi po 45 minutách máme zemiaky upečené