Bazalkovo-coko bonbony

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
200 g bielej cokolady, 1 PL susenej bazalky, 1 KL kryst. cukru, 100 ml slahackovej smotany. praskovy cukor na obalovanie
POSTUP PŘÍPRAVY
Tak urcite nemozem povdat, ze toto je to najlepsie, co som v zivote jedla. No urcite mozem povedat, ze je to prinajmensom velmi, velmi zaujimava a zvlastna chut. Kde si som v komentaroch citala (lutujem, uz nepamatam kto to bol), ze fici na bazalke. Tak potom tato cukrovinka je urcene prave pre tych, ktori oblubuju chut bazalky. V spojeni s bielou cokoladou je to na taku bazalkovo sladku notu:) A zase je to o poznani. Kto nevyskusa nepozna:)
 |
1 PL (zarovnanu) bazalky zomelieme s 1 KL kryst. cukru najemno ( opat mozete pouzit eketricky mlyncek na kavu). Nechame prejst varom v 100 ml smotany. Odstavime na 5 minut zo sporaka. |
 |
nalameme bielu cokoladu do bazalkovej smotany |
 |
cokoladu nad parou rozpustime. Nezohrievame prilis na horuco, obcas premiesame. Asi takato zmes na vznikne |
 |
odlozime do chladnicky (ja som spodok misky namocila do studenej vody, aby som ju narychlo ochladila a supla som asi na 10-15 min. do mraznicky, opat pozor, aby nestuhla az prilis lebo by sme nemohli formovat gulky) |
 |
zo stuhnutej masy formujeme gulky vo velkosti cca 2 cm |
 |
na obalenie pouzijeme praskovy cukor |
 |
ulozime do papierovych kosickov . Vraj v uzatvorenej nadobe vydrzia v chladnicke aj dva tyzdne. No neviem, neviem... ze by sa tak dlho nezjedli? |