SKOROCELOVY SIRUP***** pri prechladnutí

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Skorocelové lístky(trháme ten s úzkymi lístkami)_veľa,jemný kryštálový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Skorocel zberáme niekde na čistých miestach bez prachu,najlepšie na JANA,ked nie je rosa.Ukladáme do čistého veľkého pohára,presýpame cukrom-jemný sa skôr rozpustí.Nedávame hrúbe vrstvy a poriadne potlačíme.Pohár prikryjeme len servítkou a dáme na okno,kde býva veľa slnka.Cukor sa za mesiac rozpustí,ak nie ,necháme aj dlhšie.Precedíme cez plastové sitko alebo cez gázu(silonku).Snažíme sa vyžmýkať čo najviac šťavy.Necháme zovrieť,len krátky čas,naplníme malé poháriky a odložíme do špajze alebo chladničky.

POUZIVAME PRI NACHLADNUTI