
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Hovädzie držky mrazené,cibuľa, bravčová masť,hladká múka,vegeta-soľ,čierne korenie,cesnak,majoránka,chilli papričky,voda
POSTUP PŘÍPRAVY
Na masti speníme cibuľu aj dve,pridáme za tri lyžice múky a za stáleho miešania troška opražíme.Odtiahneme z ohňa,prisýpeme papriku,tej môže byť viac.Zalejeme vodou,osolíme a dáku polhodinku necháme vrieť.Potom pridáme držky a podľa potreby varíme(bývajú predvarené).
Pokrájame na drobno chilli papričky,prelisujeme cesnak,tým nešetríme.Ak je potrebné,dáme vegetu a korenie a nakoniec zlatý klinec MAJORANKU.Tú rozdrvíme medzi prstami.
Správna držkovica je pikantná,s vôňou cesnaku a majoránky ,nie s kopou múky a zemiakov,ale s kopcom držiek na tanieri.
Podávame so slaným rožkom alebo s čerstvým čiernym chlebíkom.
DUFAM,ZE VAM BUDE CHUTIT
![]() |
* |
![]() |
. |
![]() |
. |
![]() |
. |
![]() |
. |