
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Tmavá fazula,údené koleno,trocha mrkvy a petržlenu,troška oleja,červená paprika,cesnak,feferonky,soľ, mleté čierne korenie,rasca, vajíčko a múka na domáce široké rezance
POSTUP PŘÍPRAVY
Udené koleno umyjeme a dáme variť do vriacej vody spolu s vopred namočenou fazuľou bez vody.Pridáme rascu a feferonky,varíme skoro do mäkka.K tomu šupneme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen,soľ,korenie a uvaríme.Koleno vyberieme,necháme vychladnúť.Do zohriateho oleja dáme papriku(nešetriť) a vlejeme do hrnca.Dochutíme cesnakom a ak je potrebné,soľou a korením.Z rezancového cesta si nakrájame široké a nie veľmi dlhé rezance,ktoré zavaríme do vriacej fazuľovice.POZOR, varom ju zahustia a staním tiež.Do hotovej pridáme chudé mäsko z kolena,ktoré nakrájame na malé kocky.
Kožu a klingy stočíme do rolky a v alobale necháme stuhnúť.
FAZULOVICA má byť pikantná a červená,žiadne nemocničné jedlo.Podávame s chrumkavým čiernym chlebom.PANI môžu ako druhý chod alobalové prekvapenie a k tomu čipoš papriku alebo horčicu a chlieb.
Nie je to žiadna dieta ,iba ak bodová_ CO VIDIM ,ZBODNEM.
DOBRU CHUT
![]() |
údené koleno a klobása |
![]() |
vývar |
![]() |
fazuľa-tentoraz nie suchá |
![]() |
uvarené kolienko |
![]() |
mrkva a petržlen |
![]() |
s domácimi širokými rezancami |