
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zltý polený hrach,soľ,cesnak,majoránka,troška oleja,troška červenej papriky
POSTUP PŘÍPRAVY
Je tu určite viac receptov na hrachovú kašu,tak hádam môj niekoho inšpiruje tiež.Je iný v tom,že ho nezahusťujem múkou ani Solamylom a občas prifarbím troškou papriky.Ja ho mám rada aj s opraženou cibuľkou,ale môj manžel cibuľu vidí najradšej z lietadla,takže recept je bez nej.
Hrach opláchneme a dáme variť do mäkka za občasného miešania a prilievania vody.Uvarený prifarbíme paprikou rozpustenou v troške letného oleja.Rozmixujeme a dochutíme cesnakom,soľou(vegetou) a rozmrvenou majoránkou.
S vodou opatrne,aby prívarok nebol riedky.
Podávame s údeným jazykom,údeným mäsom alebo opečenou klobáskou-špekáčikom a chlebom.
DOBRU CHUT
![]() |
hrach sa uvarí,rozhabarkuje alebo rozmixuje,dochutí |
![]() |
už hotový,konzistencia ako puding-bez múky alebo Solamylu |
![]() |
opečú sa napr.špekáčky |
![]() |
podáva sa s chlebom |
![]() |
a ešte raz s údenou krkovičkou |