HRACHOVA KASA*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zltý polený hrach,soľ,cesnak,majoránka,troška oleja,troška červenej papriky

POSTUP PŘÍPRAVY

Je tu určite viac receptov na hrachovú kašu,tak hádam môj niekoho inšpiruje tiež.Je iný v tom,že ho nezahusťujem múkou ani Solamylom a občas prifarbím troškou papriky.Ja ho mám rada aj s opraženou cibuľkou,ale môj manžel cibuľu vidí najradšej z lietadla,takže recept je bez nej.


Hrach opláchneme a dáme variť do mäkka za občasného miešania a prilievania vody.Uvarený prifarbíme paprikou rozpustenou v troške letného oleja.Rozmixujeme a dochutíme cesnakom,soľou(vegetou) a rozmrvenou majoránkou.

S vodou opatrne,aby prívarok nebol riedky.
Podávame s údeným jazykom,údeným mäsom alebo opečenou klobáskou-špekáčikom a chlebom.
DOBRU CHUT

hrach sa uvarí,rozhabarkuje alebo rozmixuje,dochutí
už hotový,konzistencia ako puding-bez múky alebo Solamylu
opečú sa napr.špekáčky
podáva sa s chlebom
a ešte raz s údenou krkovičkou