hubová so smotanou a rezancami /!/

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

čerstvé resp.sušené huby,1 mrkva, kúsok zeleru, cibuľa, šľah.smotana /sladká/,maslo/olej/, soľ, korenie,vývar /bujon/ , 1-2 zemiaky,trochu hladkej múky,široké rezance cca 100 g a odvaha vhodiť ich do polievky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle opražíme nastrúhanú zeleninu, huby,podlejeme vývarom alebo bujkom rozmiešaným vo vode, dochutíme, osolíme, okoreníme, príp.ovegetíme a vegetíme my, kým sa to neuvarí.Potom pridáme zemiaky, keď sa uvaria, vhodíme rezance, rozmiešame v troche vody múku, vlejeme do polievky, aj smotanu, povaríme všetko dokopy, postrašíme vňaťkou ak máme a pápame.Priznám sa bála som tejto kombinácie-rezance a smotanová polievka, ale je to lahodné, tak trochu "sviečkové"..stojí sa vyskúšanie..hlavne ak vám došiel polievkový arzenál.Skúsim vložiť aj foto..