Cinnabon alebo škoricové hniezda s polevou z krémového syra



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO : 125ml teplého mlieka, 1 vajíčko, 50g roztopeného masla, 400g hladkej múky, 1/2 lyžičky soli, 60g cukru, droždie PLNKA : 100g hnedého cukru, 2 polievkové lyžice mletej škorice, 60g zmäknutého masla POLEVA : 50g lučiny, 150g práškového cukru, 30g masla, vanilka, štipka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Podarilo sa mi nájsť recept na vynikajúce americké cinnabon, tak som hneď vypekala :o)

V teplom mlieku rozmiešamie droždie, vložíme do pekárničky spolu s múkou, rozpusteným maslom a cukrom a vajíčkom. Zapneme program cesto.
Vykysnuté cesto je vláčne a veľmi dobre sa sním robí :o) Rozvaľkáme si ho a necháme asi 10 minút odpočinúť.
Medzi tým si zmiešame v miske hnedý cukor s mletou škoricou.
Cesto natrieme zmäknutým maslom a posypeme škoricovým cukrom.
A pekne zrolujeme. Cesto sa nelepí, takže to ide celkom ľahúčko.
Rolku si nakrájame na koliečka.
A poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme asi 40 minút ešte podkysnúť.
Takto vyzerajú tesne pred vstupom do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme ich asi 15 minút.
Kým sa pečú, pripravíme si polevu - jednoducho zmiešame lučinu s práškovým cukrom a rozpusteným maslom a dobre vymiešame.
Upečené!!!!
Počkáme kým čiastočne vychladnú a potom podávame poliate polevou.