
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na 2 porcie potrebujeme: 1 butternut tekvicu, bravčovú masť a oškvarky podľa chuti a veľkosti tekvice, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Zaujímavá kombinácia zdravej zeleniny a nezdravých oškvarok. V pochmúrnych chladných mesiacoch si však treba urobiť náladu a tento recept vám ju zaručene urobí, výsledok určite stojí za hriech. NAjlepšie chutí s čerstvými, chrumkavými, tekvicovými žemľami.\\r\\n\\r\\nPostup nižšie...
![]() |
Tekvicu umyjeme, rozpolíme a položíme do pekáča alebo zapekacej misy. Semiačka nevydlabaváme! |
![]() |
Polovice tekvice potriebe bohato masťou a posypeme oškvarkami. Posolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. |
![]() |
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C, kým tekvica nezmäkne a nezozlátne. Podávame s čerstvým celozrným pečivom. |