Tekvica pečená s masťou a oškvarkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 1 butternut tekvicu, bravčovú masť a oškvarky podľa chuti a veľkosti tekvice, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaujímavá kombinácia zdravej zeleniny a nezdravých oškvarok. V pochmúrnych chladných mesiacoch si však treba urobiť náladu a tento recept vám ju zaručene urobí, výsledok určite stojí za hriech. NAjlepšie chutí s čerstvými, chrumkavými, tekvicovými žemľami.\\r\\n\\r\\nPostup nižšie...

Tekvicu umyjeme, rozpolíme a položíme do pekáča alebo zapekacej misy. Semiačka nevydlabaváme!
Polovice tekvice potriebe bohato masťou a posypeme oškvarkami. Posolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 C, kým tekvica nezmäkne a nezozlátne. Podávame s čerstvým celozrným pečivom.