Fašiangové fánky (chrapne) na 1***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

440g hladkej múky, 250g tvarohu (ja som použila hrudkovitý z Lidla),100g tuku (Hera,Palmarin), 4 celé vajíčka, štipka soli, 4PL bieleho vína (alebo umu), 2 KL prášku do pečiva alebo sody bikarbony. Na obaľovanie práškový cukor, 2 vanilkové cukre, 2 KL škorice.

POSTUP PŘÍPRAVY

Maminky, tieto fánky som objavila niekde v denníku, dnes som ich vyskúšala, niečo som pomenila v pôvodnom recepte, a výsledok je fantastický!!! Fánky sú jemnučké, nadýchané, makkučké vo vnútri, vôbec necítiť olej z vyprážania, no proste super. Určite vyskúšajte! Tak poďme na to: Z uvedených surovín vypracujeme cesto,ktoré necháme na prac.doske oddychovať 2 hodiny-prípadne aj viac (ja som ráno cesto spracovala a na obed vyprážala....). Rozdelíme ho na polovicu a postupne vyvaľkáme na cca 0,5cm hrúbku. Potom radielkom-alebo len nožom- pokrájame na štvorce,či iné tvary, v strede tiež ponakrajujeme a vyprážame z oboch strán v rozpálenom oleji . Je fajn, ak do oleja na panvici pridáte aj nakrájanú surovú mrkvu, saje pach z oleja a fánky nebudú olejom napáchnuté. Hotové fánky vyberieme na tanier vyložený servítkou, kde trošku servítka vysaje prebytočný olej - a po chvílke ich obalíme v zmesi cukru so škoricou. A hotovo! Je toho celkom slušné množstvo, ale miznú rýchlosťou blesku.....Mňnaaam.

....tu ich máme pred vložením na panvicu....
....vysmážame.....(spolu s kúskami mrkvy)...
....obaľujeme v zmesi cukru a škorice...
...prvé hotové fánky ....
...prvý sa do nich pustil náš malý Filipko.....