GULASOVA Z MLETEHO MASA_RYCHLA*****S čipkárkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5kg bravčové pliecko,olej,červená paprika,soľ(vegeta), trocha mrkvy a petržlenu,mleté čierne korenie,malé lečo alebo čerstvá paprika a paradajky,pár zemiakov,cesnak,troška sušených hríbov,majoránka

POSTUP PŘÍPRAVY

Pomleté mäso si na oleji orestujeme,pridáme červenú papriku, lečo,vopred namočené hríby,ktoré pokrájame na drobné kúsky,podlejeme horúcou vodou a chvíľu podusíme.Dolejeme vodou ,pridáme zemiaky a uvaríme do mäkka.Dochutíme soľou,korením ,cesnakom a rozdrvenou majoránkou.

Nezahusťujem múkou,ak sa mi zdá veľmi riedky,urobím cesto ako na rezance a trhám z neho kúsky,ktoré zaváram do vriaceho gulášu.Ale to ešte predtým,než pridám majoránku,lebo by zhorkol.
Podávame s čerstvým chlebom,Môžeme aj ofeferonkovať,ak nebudú jesť deti.
POZOR!cesto v guláši nabobtná.
DOBRU CHUT