KARLOVARSKE ROZKY*****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1Cera,420 ml voda,1 kg múka hladká Special,3 čl soľ,3 čl cukor,3 pl sušené mlieko,kocka droždia,bravčová masť na potretie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do múky si dáme soľ,cukor,mlieko,droždie a pridáme letnú vodu a rozpustený,nie horúci,tuk.Poriadne vymiesime a prikryté necháme 1-1,5 hod.kysnúť.Cesto vyklopíme na múkou vysýpanú dosku,rozdelíme na štyri časti.Z každej vyváľkame kruh,ktorý rozdelíme na osem častí .Vzniknú trojuholníky,ktoré stáčame od širšej strany k užšej.Kladieme na plech na papier na pečenie.Na plechu rožky necháme podkysnúť30-40 minút,potom potrieme rozpustenou masťou.Pečieme asi 12 minút na 200-220 stupňov celzia.

Recept nie je môj,dostala som ho od známej,čo robila v pekárni.Ja som vody dávala viac,ale to uvidíte samy ako sa cesto bude chovať.
NECH SA VAM VYDARIA

teraz s rascou
ponuknite sa