SOSOVICOVA KYSLA S UDENYM_KLOBASKOU*****
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
šošovica,zemiaky,údené rebrá(klobáska),červená paprika,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,cesnak,polohr.múka,šľahačková smotana,voda,horčica,cukor,ocot
POSTUP PŘÍPRAVY
Do studenej vody dáme variť rebrá(klobásu) s bobkáčom.Ked sú rebrá uvarené,vyberieme,pridáme šošovicu a dákych10-15 minút necháme variť.Pridáme zemiaky(nie veľa) pokrájané na drobné kocky,soľ a uvaríme do mäkka.V smotane si rozmiešame za lyžicu-dve múky a cez sitko vlejeme do šošovice.Dochutíme cesnakom,octom,korením,horčicou.Zjemníme cukrom. Na troške teplého oleja rozpustíme za lyžičku papriky a vlejeme do polievky-to aby nevyzerala ako nemocničná.
Rebrá oberieme a pokrájame na menšie kúsky(klobásu pokrájame na kolieska) a vložíme naspäť do polievky.
DOBRU CHUT