Srdce na smotane

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

700 g bravčového srdca, maslo, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 kocka masoxu, 1 lyžica vegety, 2 lyžice worcesterskej omáčky, 1 l mlieka, 250 ml sladkej smotany, hladká múka (maizena)

POSTUP PŘÍPRAVY

Výrobný postup: Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké plátky. V rajnici zohrejeme maslo, opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na malé kocky pokrájanú (alebo nastrúhanú) zeleninu, taktiez pokrajane srdce a premiešame. Podlejeme vodou, ochutíme soľou, korením, worcesterskou omáčkou a vegetou, pridáme v troche teplej vody rozpustený masox a dusíme do mäkka. Prilejeme mlieko a smotanu, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku alebo maizenu, premiešame a necháme prevrieť. Podávame s cestovinami alebo s knedľou.