
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 20 Dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 vajcia, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 20 dkg hladkej múky Špeciál, 1 kypriaci prášok do pečiva. Krém: 2 pomazánkové maslá bez príchute, 1 tvaroh - v mojom prípade môj obľúbený Kapucín, 3 vanilkové cukry, 2 lyžice práškového cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho 3 veľké banány, čokoládové hobliny.
POSTUP PŘÍPRAVY
Práškový cukor, vanilkový cukor a 4 žĺtka vymiešame do penista. Pridáme olej, vlažnú vodu a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva, pridáme kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme k ostatným surovinám. Dôkladne, ale jemne vymiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Po upečení necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
Tvaroh dôkladne vymiešame - vyšľaháme s pomazánkovými maslami, cukrom a vanilkami. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme a jemne vmiešame do tvarohového základu. Na upečený piškót nanesieme polovicu krému, naukladáme nakrájané banány a pridáme zvyšný krém. Uhladíme a posypeme čokoládovými hoblinami.
Dáme stuhnúť do chladu.
Na krém som sa nechala inšpirovať na českom MMB u Spero.
Je to výborný osviežujúci koláčik.
![]() |
Vyšľahaný tvaroh s pomazánkovými maslami, pridaná ušľahaná šľahačková smotana, cukor a vanilky |
![]() |
Natretá prvá polovica plnky s naukladanými banánmi |
![]() |
Natretá druhá polovica plnky |
![]() |
Tu už je posypaný čokoládovými hoblinami |
![]() |
A takto vyzeral jeden kúsok |